Horren ookin dewinter!

Met de winter in aantocht zijn we eindelijk verlost van muggen, toch? Helaas is dat geen garantie: de wintermug houdt van zachte winters en ook andere insecten blijven tijdens relatief warme temperaturen leven. Een hor is daarom ook in de winter (nog steeds) een goed idee. We vertellen je er in deze blog meer over!

Met horren hou je wintermuggen buiten de deur

In huis speelt ventilatie een belangrijke rol. Hierbij wil je insecten, zoals wintermuggen, maar ook ander ongedierte buiten houden. Wist je dat er in Nederland wel acht verschillende soorten wintermuggen voorkomen? De wintermuggen die buiten leven steken niet, maar er is er ook één die binnen graag overwintert en wel steekt. Deze molestusvariant is verwant aan de gewone huissteekmug en wordt vooral gesignaleerd tijdens zachte winters. Bij relatief hoge temperaturen blijft de mug actief. Alsnog oppassen dus. De Horren van Luxaflex® zijn gelukkig een ideale oplossing. Afhankelijk van het type kozijn, inbouwruimte, gebruikswensen en natuurlijk persoonlijke smaak is er voor ieder raam een passende Luxaflex® hor te vinden.

Hou met horren ook pollen buiten de deur

Bij iedere hor zijn er verschillende opties voor gaas mogelijk. Zo zijn onze rol- en vaste horren verkrijgbaar met ClearView® gaas: een dunner gaas, waardoor het zicht naar buiten verbetert en meer ventilatie mogelijk is. Ook is er extra sterk gaas beschikbaar en Poll-Tex® gaas. Dit gaas houdt 90 procent van alle pollen buiten, dat is ideaal voor mensen met hooikoorts. Je leest er in deze blog meer over.

Wespen in 2021

Krijgen we een zachte winter, dan is het ook goed om alvast na te denken over het voorjaar. Met zacht weer overleven veel wespen de winter. De wespenkoninginnen ontwaken uit hun winterslaap en gaan in het voorjaar nesten bouwen. Nu komt het aan op de maanden april en mei: blijft het weer zacht, dan zullen we komende zomer veel wespenoverlast hebben. Gaat het alsnog vriezen dan is het aantal wespen in 2021 redelijk normaal. Wil je net als de insecten genieten van je tuin en de beesten niet mee naar binnen nemen, dan is investeren in een goede hor zeker een goed idee.

Luxaflex® Horren

In de collectie van Luxaflex® vind je rolhorren, vaste horren of hordeuren:

Rolhorren

Kies voor de vormgeving die bij je past. Een sierlijk profiel of juist een brede variant voor een meer robuuste uitstraling. Wanneer de hor niet gebruikt wordt, is het gaas onzichtbaar opgerold in een cassette. Deze variant horren is ook heel geschikt voor dakramen.

Vaste horren

Vaste horren zijn de meest eenvoudige en breedste toepassing als het om horren gaat. Deze horren kunnen binnen of buiten worden gemonteerd en kennen een uiterst geringe inbouwdiepte. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor draai-kiepramen, en kunnen ze zonder in de kozijnen te boren of schroeven gemonteerd worden.

Inzetrolhor

Deze vorm van horren combineert de flexibiliteit van een inzethor met de elegantie van een rolhor. De inzethor is te monteren zonder boren en zowel horizontaal als verticaal te plaatsen.

Hordeuren

Luxaflex® biedt ook verschillende soorten hordeuren: schuivend, scharnierend of plissé. We helpen je graag de juiste hordeur te vinden voor jouw woonsituatie en laten je zien hoe gebruiksgemak en insectenwering perfect samengaan.

Luxaflex® adviesweken: 15% korting op Horren

Tot en met 31 oktober 2020 ontvang je bij Tapifloor 15% korting op de Horren van Luxaflex®! Lees meer over deze en andere acties tijdens de Luxaflex Adviesweken of bekijk het Luxaflex inspiratiemagazine!

Wil je meer weten over onze collectie horren en welke horren geschikt zijn voor jouw woonsituatie? We adviseren je graag. Kom langs in de winkel of maak alvast een afspraak.


gratis interieuradvies.

in de winkel of bij jou op de bank.

Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op om een afspraak te maken.

Wij gebruiken jouw informatie alleen om een afspraak te maken. Niet voor andere commerciële doeleinden. Je gegevens worden niet gedeeld met derden.